Slovan chce Šatana aj Pálffyho, Krajči: "Zatiaľ je všetko otvorené"

21.06.2012 Bratislava

Bratislava 21. júna (TASR) - Elitní hokejoví útočníci Miroslav Šatan a Žigmund Pálffy v Slovane Bratislava. Taký je cieľ vedenia nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) pred jeho premiérovou sezónou v súťaži. Ako vo štvrtok informoval generálny manažér "belasých" Maroš Krajči, situácia v prípade oboch hrajúcich legiend je stále otvorená.

Štyridsaťročný Pálffy odohral svoje posledné štyri sezóny v drese rodnej Skalice. Zakaždým potvrdil, že napriek pribúdajúcemu veku je stále ozdobou klzísk a preto ho chce Slovan získať do svojich radov. "Prebehlo stretnutie na úrovni nášho prezidenta a Žiga. Obe strany si vymenili svoje predstavy, ako by to mohlo fungovať. Z hľadiska vnútornej klímy v mužstve by bolo najlepšie, aby bol hráč od prvého tréningu súčasťou tímu, na druhej strane treba rešpektovať Žigovu situáciu. Myslím si, že s ním ešte absolvujeme pár sedení," uviedol Krajči.

Šéf Slovana označil Pálffyho za fenomén, ktorý svojím hokejovým myslením vysoko prevyšuje aj hráčov s prívlastkom špičkový. "Žigo je fenomén, či už hráčsky, alebo osobnostne. Je to hráč, u ktorého v pozitívnom zmysle slova nikdy neviete, čo čakať. Keď my vidíme päť-šesť možných spôsobov riešenia danej hernej situácie a špičkový hráč osem či desať, tak Žigo ich vidí 20. Už len z tohto dôvodu si zaslúži špecifický prístup. Boli by sme radi, keby bol súčasťou tímu od A po Z, no opakujem, že rokovania sa vyvíjajú a definitívne sme nezavrhli ani možnosť, že by pendloval medzi Slovanom a Skalicou. Radi by sme túto tému uzavreli v čo možno najkratšom čase," skonštatoval.

Druhou legendou a nemenej dôležitým "podpisovým cieľom" Slovana je kapitán úradujúcich slovenských majstrov Šatan. Tridsaťsedemročný držiteľ všetkých štyroch medailí z MS si už KHL vyskúšal v drese Dinama Moskva. "S Mirom sme hovorili tesne pred jeho odchodom do Ameriky. Dnes, prípadne zajtra, by sa nám mal ozvať, aby sme mohli pokračovať vo voľnej debate o pokračovaní v Slovane. Na Slovensko by sa mal vrátiť v horizonte troch až štyroch týždňov a ja pevne verím, že dovtedy sa dohodneme," dodal Krajči.
 

Vyberte región